HIPNÓZIS KOMPLEMENTER TANFOLYAM

Komplementer hipnózis tevékenység

A hipnózis tanfolyamainkat 2007-ben vittük át Németországból Magyarországra, mint a National Guild of Hypnotists. Inc. (NGH) minősitett oktatói.
Elsők voltunk, akik a nem orvosi hipnózist közismerté tettük, leépítettük azokat a hiedelmeket, amik sajnos még mindig a hipnózist övezik , feltártuk a hipnózis szépségét, és megmutattuk a hipnózis korlátlan felhasználási lehetöségeit. Oktatásunkkal hozzájárulunk ahhoz, hogy Magyarországon is a hipnózis újból elérje azt a méltó helyet, amitől az inkvizició idején megfosztották.

Tanfolyamaink elindítása óta sok hallgatónk végezte el a modern komplementer hipnózis kiképzést és vagy önálló hipnotizőrként, vagy hipnocoachként vagy pedig hipnoterapeutaként dolgozik.
Páran a hallgatóink közül újabb hipnózis oktatást inditottak el Magyarországon. Határon túlról is, mint Szlovákia, Románia, Szerbia, NSZK, Ausztria vagy Ausztrália voltak résztvevöink. Néhány név, akik már sikerrel terjesztik és alkalmazzák a hipnózist:
pl. Pap Lambert István, Dr. Berényi Sándor, Carla Gali, Dr. Ság Bea, Loós Balázs, Czéh Marianna.

Milyen végzettségű személyeknek szabad Magyarországon hipnotizálni?

Két nagy területre sorolható a hipnózis képzése és ezáltal az alkalmazási lehetősége. 
Egyrészt az orvosi, szakpszichológiai hipnoterápiával történő gyógyítás és, 
másrészt a komplementer hipnózis felhasználása.

A hipnózist alkalmazók, de nem orvosi hipnoterapiával foglakozók számára 2008-ban megalakult Budapesten a Komplementer Hipnózis Egyesületet. Az Egyesület kifejlesztette a hipnózist alkalmazók körében a nemzetközi szintű szupervíziót és a szakvizsgáztatást. A komplementer hipnózis szakvizsgát tett hipnotizőr és hipnoterapeuta egy nagyon magas nemzetközi értékű szaktudásról tesz bizonyságot és megfelelő tudással rendelkezik a hipnózis egész területén.

Komplementer Hipnózis 

Az  National Guild of Hypnotists, Inc (NGH) 100 órás kiképzés után (5 hipnózis oktatási modul)  tartja a vizsgáztatását. Ezen vizsga után lehetőség nyílik az NGH tagjai közé való felvételre és a nemzetközi bizonyítvánnyal a világ minden területén való müködési lehetőségére.

Komplementer hipnózis modulokat külső nemzetközi okatatással állandóan fejlesztjük. További tanfolyamok a természetes szülés, a szülés önhipnózissal való lehetőség kibővitése, a hipnoterápia területeinek tanítása, valamint a pszicho- és hipno-onkológia, a rákos betegek és hozzátartozóik lelki állapotának stabilitása hipnózis segítségével, valamint az önhipnózis a betegségek megelőzésében.

Komplementer Hipnózis nyílt rendezvénye a hipnózis klubnap

2011-ben került először megrendezésre a hipnózis klubnap Balatonbogláron. Olyan nagyfokú volt az érdeklődés, hogy a késön jövők csak állóhelyet kaptak. 
Természetesen 2012-ben is folytatódott nagy sikerü előadásokkal, bemutatókkal és élménybeszámolókkal a hipnózis nap Balatonszemesen. Mottója: A gondolatok és a szavak hatalma volt. Kiemelkedő újdonságot nyújtott a quantum gyógyítás ismertetése és bemutatása.

2013-ban Balatonszemesen ünnepelték a KHE klubtagok az 5 éves jubileumi rendezvényüket. Az előadók széles körben példákkal és élménybeszámolókkal reprezentálták a hipnózis alkalmazását.

2014-ben a komplementer hipnózis felhasználásának legeredményesebb példái hangzottak el.

NGH vizsga feltételei:

Hypnózis gyakorlati és elméleti elsajátításának feltétele több mint 100 órás tanfolyamhoz van kötve.

Az oktatás gyakorlati elsajátítása min. 6 hónapot kell, hogy kitegyen.

Hipnózis certifikált oktatás igazolása Hildegard Marton NGH minősitett szaktanár engedélyezésével történik.

Ha a hipnotizőr, hipnoterapeuta vagy hypnocoach saját praxisában dolgozik, felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, mely a hipnózistevékenységet is magában kell, hogy foglalja.

Az NGH oklevél felhasználójának az adott ország törvényes előírásait figyelembe kell vennie.

A vizsgára jelentkezőnek büntetlen előélettünek kell lennie.